זמן פעילות: 30 דקות עד שיעור שלם הכנה : אין, אך כדאי להביא פרחים, אצטרובלים ועוד – ראו למטה מתאים לכיתות: ד – ט מתאים לעבודה עצמית: כן
דף עבודה שני על פיבונצי. (דף ראשון כאן, כדאי לעשות אותו לפני הדף השני.)
למספרים שמופיעים בסידרת פיבונצ'י קוראים גם מספרי פיבונצ'י (1, 2, 3, 5, 8, 13 וכו.) מתברר שמספרים אלו מופיעים הרבה בטבע, ותלמידים יכולים בקלות למצוא אותם. למשל, יש הרבה פרחים שיש להם 3, 5 או 8 עלי כותרת, כלומר מספרי פיבונצ'י (ויש גם הרבה פרחים שלא….). מספר הספיראלות בצד התחתון של אצטרובל הם מספרי פיבונצ'י עוקבים, וגם הספיראלות בחמניות!
אפשר לעשות מהשיעור הזה משהוא ממש מדליק אם מביאים לכיתה אצטרובלים שונים, פרחים, אננס (!), פירות וירקות שונים ונותנים לילדים לגלות מספרי פיבונצ'י במקומות שונים. חתכו תפוח לרוחב – האם יש שם מספרי פיבונצ'י? כדאי בתחילת שיעור לחזור על ההסבר של סידרת פיבונצ'י – סידרה שבה כל מספר שווה לסכום של 2 המספרים הקודמים לו. לכתוב את הסידרה על הלוח (עד 55, לא צריך יותר) ולהתחיל לגלות פיבונצ'י!!
ולבסוף – מישהו כל-כך התלהב מההופעה של מספרי פיבונצי בטבע שהוא עשה מזה סרט קצר ומרהיב. אפשר ליהנות לבד או להראות לתלמידים. הזווית 137.5 שמופיעה בסרט היא זווית הזהב – קצת קשה להסביר לתלמידים, מספיק להגיד שזו זווית שמוצאים בהרבה צמחים ופרחים כי זו צורה יעילה במיוחד להשתמש במקום עגול.